Dijelovi iz Srpske u poljskim vozilima

M. L.
Dijelovi iz Srpske u poljskim vozilima

Banjaluka - Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da je na sastanku sa poljskom privrednom delegacijom naglašena mogućnost saradnje poljske kompanije "Pol-mot" sa većim brojem subjekata iz Srpske proizvodnjom komponenti za ovu kompaniju, kao što su razni odlivci i otkivci koje bi mogao da proizvodi banjalučki "Livar Jelšingrad".

- Uzvratna posjeta poljske delegacije na najbolji način pokazuje njihov interes za RS - istakao je Đokić.

U narednom periodu predstavnici kompanije "Pol-mot" vodiće konkretne razgovore sa preduzećima koja su bila uključena u proizvodnju elektromobila. Poljski privrednici su iskazali spremnost za razgovore o određenim oblicima kooperacije pri izradi dijelova za autobuse na električni pogon i njihovog korišćenja u saobraćajnim preduzećima u RS. Iskazano je i interesovanje za saradnju sa firmama iz Srpske na proizvodnji sistema za navodnjavanje. 

Predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore i vlasnik preduzeća "Pol-mot" Andžej Zarajček potpisao je juče u Banjaluci sporazum o saradnji sa predsjednikom Privredne komore Banjaluka Goranom Račićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana