Deripaska kubi kontrolu u Rusalu

Glas Srpske
Deripaska kubi kontrolu u Rusalu

MOSKVA - Aluminijumski magnat i nekada najbogatiji Rus, Oleg Deripaska, mogao bi izgubiti kontrolu nad svojom kompanijom "Rusal" jer se suočava s ogromnim dugom i snažnim padom cijena metala, objavio je poslovni.hr.

Kreditori "Rusala" sastaće se ove sedmice i očekuje se da će Deripaski predložiti zamjenu dijela duga za dionice navedene kompanije, izjavio je jedan bankar upoznat sa situacijom.

"Rusal", koji do početka maja s više od 70 stranih banaka, uključujući ABN Amro, Sitigrupu, BNP Paribas i Meril Linč, mora da dogovori način otplate duga od 7,4 milijarde dolara još je ranije naglasio da nije zainteresovan za tu opciju.

- Kako sada stoje stvari, Deripaskin udio u "Rusalu" vjerovatno će pasti ispod 50 odsto - izjavio je analitičar "UralSib fajnenšl korporacije" iz Moskve Mihael Kavana i dodao da dok god se cijene metala ne oporave, ne vidi na koji bi način "Rusal" mogao da preživi bez prodaje udjela.

Deripska je u prošloj godini izgubio 88 odsto svog bogatstva, zbog snažne korekcije cijena dionica na ruskom tržištu kapitala i pada cijena aluminijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana