Delta u 2011. završava šoping mol u Banjaluci

Glas Srpske
Delta u 2011. završava šoping mol u Banjaluci

BEOGRAD - Srpska "Delta holding" u toku ove godine izgradiće šoping mol u Banjaluci, najavila je generalni direktor kompanije Jelena Krstović.

Ona je u intervjuu agenciji "Blumberg" kazala da je za gradnju šoping molova u Banjaluci i Beogradu u 2011. namijenjeno 90 miliona evra.

- U sledećih pet godina, "Delta" planira da izgradi šest šoping molova, od kojih dva u Beogradu i po jedan u Nišu, Novom Sadu, Sarajevu i Banjaluci - rekla je Krstovićeva, prenijele su agencije.

Krstovićeva je za "Blumberg" kazala da će prodaja 50 odsto udjela u trgovinskom lancu "Delta maksi" najvjerovatnije biti zaključena u idućih 30 dana.

- Ključni parametri dogovora su definisani i transakcija će biti zaključena u idućih 30 dana - kazala je Krstovićeva, ne želeći da komentariše navode medija da je potencijalni kupac "Maksija" belgijska "Delez grupa".

- "Delta", koja će proslaviti 20 godina postojanja 4. februara, investiraće 140 miliona evra, uključujući 30 miliona evra za pretvaranje "Kontinental" hotela u Beogradu u hotel sa četiri zvezdice, koji će biti deo grupe "Interkontinental" i lanca hotela "Kraun plaza" - kazala je Krstovićeva.

Sljedećih 90 miliona evra u 2011, dodala je, namijenjeno je za dva šoping mola, u Banjaluci i Beogradu, dok će 20 miliona biti usmjereno na širenje voćnjaka i izgradnju staklenika, kako bi se pomogao rast distribucije hrane u Srbiji, Rusiji i ostalim tržištima do 2012. godine.

Investicije

Krstovićeva je navela i da bi "Delta" mogla da investira više od 400 miliona evra u šoping molove do 2015. godine i dodala da će se kompanija obratiti komercijalnim bankama za sredstva potrebna za širenje.

Plan je i da se strateškom partneru proda polovina učešća u "Delta maksi" maloprodajnom lancu, navela je, kako bi se smanjila potreba za zaduživanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana