Delegacija iz Srpske otputovala u London

Agencije
Delegacija iz Srpske otputovala u London

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar finansija Zoran Tegeltija i direktor Javnog preduzeća ''Autoputevi Republike Srpske'' Dušan Topić otputovali su danas u London, gdje će naredna dva dana obaviti završne pregovore sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj za odobrenje kredita od 150 miliona evra.

Riječ je o kreditu koji će biti iskorišćen za izgradnju dionice autoputa od Doboja do Prnjavora, dužine 36 kilometara, kao dijelu budućeg autoputa od Banjaluke do Doboja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.
       
Čubrilović je rekao Srni da očekuje da će sutra i prekosutra sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj biti privedeni kraju pregovori o ovom kreditu.
       
”Vjerujem da će ovi pregovori biti privedeni kraju, jer su gotovo svi uslovi iz kreditne linije izdogovarani”, rekao je Čubrilović prije odlaska u London.
       
Čubrilović je istakao da je pravilo Evropske banke za obnovu i razvoj da procedura bude ispoštovana do kraja, odnosno da se još jednom prođe kroz čitav ugovor, ističući da se nada da će u utorak, 21. februara, biti riješena i posljednja nedoumica.
       
Prema njegovim riječima, u Londonu će biti potpisan zapisnik uslova i odobrenje kredita, nakon čega će se ući u proceduru izbora izvođača radova, a ugovor o kreditu biće potpisan nakon što ga odobri Narodna skupština Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana