Darko Lakić, predsjednik UO Alumina: Treba se nagoditi sa povjeriocima Birča

Agencije
Darko Lakić, predsjednik UO Alumina: Treba se nagoditi sa povjeriocima Birča

Zvornik - Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" iz Zvornika Darko Lakić izjavio je da ne treba čekati završetak sudskih postupaka i da je potrebno tražiti kompromis koji bi omogućio završetak stečaja u zvorničkoj Fabrici glinice "Birač".

- Prema stavu stečajnog upravnika, stečaj se može završiti relativno brzo ako bi na bilo koji način bili riješeni sudski postupci u vezi sa osporenim potraživanjima. U suprotnom teže je ići ka zaključenju stečaja - kazao je Lakić, koji je odnedavno na čelu "Alumine", čiji je "Birač" stoodstotni vlasnik.

Lakić je u intervjuu za portal Capital.ba kazao da postoji više mogućih scenarija za završetak stečaja u "Birču", ali da, imajući u vidu da su fondovi koji su pod kontrolom Vlade RS zbirno najveći povjerioci "Birča", oni treba da imaju odlučujuću ulogu u kreiranju budućnosti fabrike.

- Svi zajedno kao društvo ne smijemo da napravimo grešku koju smo napravili prije petnaestak godina, kada su većinski vlasnici postali investitori koji nemaju reference i iskustvo dostojno ove fabrike. Nadam se da će u skorijem roku doći do kompromisa, da će se ići ka završetku stečaja, što će omogućiti da se "Birač" spoji sa "Aluminom" i drugim zavisnim preduzećima i da stvorimo moćnu kompaniju koja će biti motor razvoja ovog dijela RS i jedna od najvećih na Balkanu - kazao je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana