Danas odluka o prodaji imovine bijeljinske industrije Sava

M. M.
Danas odluka o prodaji imovine bijeljinske industrije Sava

BIJELjINA - Skupština povjerilaca u prehrambenoj industriji "Sava" zakazala je za danas u Osnovnom sudu u Bijeljini sjednicu, na kojoj će se odrediti o prodaji nekretnina u ovom preduzeću, izjavio je ovo stečajni upravnik u "Savi" Nebojša Matić.

On je  napomenuo  da je sa radnicima održao sastanak 21. maja i tada je postignut dogovor da se u postupku stečaja ide u dva pravca.

- Nakon što Vlada RS nije prihvatila plan reorganizacije u "Savi", na sastanku sa radnicima predloženo je da se ide metodom direktne prodaje imovine na licitaciji, ili da lokalna zajednica, kroz donošenje izmjena regulacionog plana, pomogne "Savu" - rekao je Matić.

On je naglasio da je od načelnika opštine Bijeljina dobio pismo namjere da će pružiti pomoć "Savi" u postupku stečaja. Stečajni upravnik je podsjetio da su radnici krajem aprila organizovali proteste u "Savi", zahtijevajući pripremu tehničko-tehnoloških postrojenja za preradu voća i povrća. Radnici su zatražili da se što prije pronađe strateški partner u stečaju i da se obezbijedi nepovratni novac od 820.000 maraka za isplatu plata.                                                                                                                                                                            

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana