Ćulibrk: Nema prodaje “Telekoma”?

Politika
Ćulibrk: Nema prodaje “Telekoma”?

Beograd - Vršilac dužnosti generalnog direktora “Telekoma Srbija” Predrag Ćulibrk rekao je da nije dobio mandat da priprema ovo preduzeće za prodaju i naglasio da je njegov zadatak da podigne vrijednost kompanije.

Ćulibrk je objasnio da je njegov cilj da ta firma više vrijedi, a da će vlasnik da odredi da li i kada “Telekom” treba da se proda.

On je za “Politiku” naveo da ukupan dug “Telekoma” sada iznosi 700 miliona evra, sa kamatama oko 760 miliona evra, ali da je i pored toga likvidan.

- Najveći izazov će biti sledeće godine, jer od janura kreće otplata kredita i treba obezbediti 305 miliona evra kako bismo namirili obaveze prema poveriocima. To neće biti lako, ali ponavljam da nemamo problema i da svoje obaveze redovno ispunjavamo - rekao je Ćulibrk.

Ćulibrk je od juna 2007. godine do postavljenja za vršioca dužnosti generalnog direktora “Telekoma Srbija” bio generalni direktor “Telekoma Srpske”.

Prema njegovim riječima, “Telekom Srpske” je sada zdrava kompanija sa najvećom operativnom dobiti u regionu, likvidna i nezadužena.

Ćulibrk je naveo da je “Telekom Srpske” listiran na berzi već nekoliko godina, a od 2007. godine do danas ta je firma isplaćivala akcionarima 50 do 55 miliona evra godišnje.

- To je danas prvi mobilni operater u BiH i ima 41 odsto tržišnog učešća, a kada smo ga preuzeli to učešće je bilo 33 odsto - rekao je Ćulibrk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana