Ćirić: U aprilu podjela akcija “Telekoma”

Tanjug
Ćirić: U aprilu podjela akcija “Telekoma”

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić rekao je da se početak podjele besplatnih akcija ''Telekoma Srbija'' za oko 4,8 miliona građana Srbije očekuje između 15. i 20. aprila, prenosi Tanjug.

- Vlada Srbije zastala je sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija - rekao je Ćirić.
Prema njegovim riječima, oko 4,8 miliona stanovnika Srbije dobiće svoje akcije kompanije koja je profitabilna, i na kraju će odlučiti da li će te akcije prodati ili sačuvati i čekati da se poveća njihova vrijednost na berzi.
Ćirić je ocijenio da privatizacije ''Elektroprivrede Srbije'' neće biti ni u mandatu sljedeće Vlade.
On, međutim, smatra da bi trebalo uključiti privatni kapital da zajedno sa državom participira u izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, kao što je podizanje novih hidrocentrala, termoelektrana i u korišćenju obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije.
- Srbija bi mogla da ponudi zemljište, a privatni partner, neka velika svetska kompanija, investicije u proizvodne kapacitete, a profit bi se delio u dogovorenom odnosu - rekao je Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana