Čestitka na usvojenim rebalansima budžeta

Glas Srpske
Čestitka na usvojenim rebalansima budžeta

SARAJEVO - Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Kostas Hristou čestitao je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću i entitetskim premijerima Miloradu Dodiku i Mustafi Mujezinoviću na uspješno usvojenim rebalansima budžeta Republike Srpske i Federacije BiH za 2009. godinu.

U čestitki, koja je dostavljena i ministrima finansija Aleksandru Džombiću, Vjekoslavu Bevandi, Draganu Vrankiću, te guverneru Centralne banke BiH Kemalu Kozariću, navodi se da ispunjavanje obaveza iz pisma namjere u vezi sa fiskalnim prilagođavanjem za 2009. godinu zahtijeva da fiskalne mjere i aktivnosti koje su preduzeli država i entiteti budu praćene rebalansima budžeta na nižim nivoima vlasti.

- Pravovremeno provođenje dogovorenih mjera na svim nivoima vlasti osiguraće da kriterijumi izvršenja, postavljeni za kraj septembra ove godine, budu ispunjeni. Na taj način MMF bi bio u mogućnosti da krene sa misijom za prvi pregled u novembru, te sastankom Odbora koji je predviđen za decembar - navodi se u čestitki.

Hristou je istakao da bi uspješan završetak prvog pregleda do kraja godine omogućio doznačavanje i druge tranše sredstava iz stendbaj aranžmana BiH sa MMF-om, saopšteno je iz federalne Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana