Cep­te­ru rok od de­set da­na za upla­tu

Glas Srpske
Cep­te­ru rok od de­set da­na za upla­tu

POD­GO­RI­CA - Sa­vjet za pri­va­ti­za­ci­ju Crne Go­re pro­du­žio je kom­pa­ni­ji Fi­li­pa Cep­te­ra za de­set da­na rok da upla­ti 20 mi­li­ona evra za akci­je In­sti­tu­ta "Si­mo Mi­lo­še­vić" u Iga­lu.

Me­di­ji su pre­ni­je­li da je kom­pa­ni­ja Fi­li­pa Cep­te­ra "Ho­um art end sej­ls ser­vi­sis" tra­ži­la odla­ganje ro­ka zbog glo­bal­ne eko­nom­ske kri­ze. U crno­gor­skoj Vla­di ni­ko ni­je že­lio da sa­op­šti da li je is­ti­ni­ta ta in­for­ma­ci­ja, a agen­ci­ji Be­ta re­če­no je da se pri­pre­ma sa­op­štenje.

Pred­sta­vni­ci crno­gor­ske Vla­de i drža­vnih fon­do­va po­tpi­sa­li su pri­je 15 da­na sa pred­sta­vni­ci­ma Cep­te­ro­ve fir­me ugo­vor o pro­da­ji 56,4 od­sto akci­ja In­sti­tu­ta "Dr Si­mo Mi­lo­še­vić" iz Iga­la.

Cep­te­ro­va kom­pa­ni­ja oba­ve­za­la se da u ro­ku od 15 ra­dnih da­na od da­na po­tpi­si­vanja ugo­vo­ra upla­ti 20 mi­li­ona evra za akci­je cen­tra, a uko­li­ko no­vac ne bu­de upla­ćen u tom pe­ri­odu, pro­da­vac ima pra­vo da ras­ki­ne ugo­vor.  Ugo­vo­rom je pre­dvi­đe­no da Cep­te­ro­va kom­pa­ni­ja u na­re­dne če­ti­ri go­di­ne in­ves­ti­ra u In­sti­tut 150 mi­li­ona evra.

Zdrav­stve­ni cen­tar u Iga­lu po­sje­du­je dva so­li­te­ra sa 650 kre­ve­ta, i dje­či­je odjeljenje sa 160 kre­ve­ta, ko­je se na­la­zi u po­se­bnoj zgra­di.  U sklo­pu zdrav­stve­nog kom­ple­ksa je i po­se­ban obje­kat po­vrši­ne od oko 50.000 kva­dra­tnih me­ta­ra sa 405 so­ba,  ek­sklu­zi­vna vi­la "Ga­leb" sa 22 so­be, sa­gra­đe­na 1979. go­di­ne za po­tre­be pred­sje­dni­ka SFRJ Jo­si­pa Bro­za Ti­ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana