Centralna banka BiH serivisirala dospjele rate ino-duga

Glas Srpske
Centralna banka BiH serivisirala dospjele rate ino-duga

SARAJEVO - Centralna banka BiH servisirala je dospjele rate međunarodnih obaveza na osnovu naloga Ministarstva finansija i trezora BiH koji su stigli u petak, 3. februara, a odnosili su se na otplatu ino-duga sa danom dospijeća 16., 17., 30., 31. januara, te 2. i 6. februara, saopšteno je iz Centralne banke.

Pojasnili su da Centralna banka ne može servisirati spoljne obaveza bez propisno potpisanog nalog Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH obavijestilo je u petak Centralnu banku da se neće smatrati odgovornim za posljedice “zakonski neutemeljenog plaćanja međunarodnih obaveza BiH” ako Zajednički kolegijum oba doma parlamenta BiH ne izvrši svoje obaveze iz zaključaka.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković rekao je ranije da nisu stečeni uslovi za objavu Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2011. godine u Službenom glasniku, koji je dostavio ministar finansija Dragana Vrankića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana