Čekaju odgovor na ponudu

Glas Srpske
Čekaju odgovor na ponudu

BANjA LUKA - Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) ponudila je nedavno češkoj kompaniji ČEZ novi sporazum o dokapitalizaciji svog energetskog sektora, prenijela je Beta.

Novi sporazum ponuđen je nakon što je ČEZ krajem januara ove godine najavio da će odustati od milijardu i po evra vrijednog projekta dokapitalizacije Rudnika i Termoelektrane "Gacko" i  da će prodati svoj udio u zajedničkom preduzeću Nove elektrane RS.

Direktor ERS Branislava Milekić nije željela da iznosi detalje nove ponude uz obrazloženje da čeka odgovor ČEZ-a, od kojeg zavisi šta će se dalje učiniti, prenijele su agencije.

U petak "Glas Srpske" nije uspio da stupi u kontakt sa Milekićevom.

U Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva izjavili su da se razgovori sa predstavnicima ČEZ-a nikada nisu ni prekinuli.

- U kontaktu smo sa njima i nastojimo da nađemo rješenje koje će omogućiti nastavak projekta Gacko. Još  ne možemo reći da smo došli do rješenja, iako određenih pomaka ima. Spor sa malim akcionarima jedan je od elemenata koji usložnjava ovo pitanje - kazala je portparol Ministarstva Aleksandra Vukašinović.

Ona je dodala da će ERS uz saradnju Ministarstva nastojati da sa kompanijom ČEZ prevaziđe nastali problem i na obostrano zadovoljstvo krene u realizaciju projekata uz maksimalnu zaštitu interesa RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana