CEFTA unapređuje privrednu saradnju

Glas Srpske
CEFTA unapređuje privrednu saradnju

SARAJEVO - Cilj CEFTA sporazuma je oslobađanje protoka ljudi, robe i ideja, višestruko povećanje razmjene, usklađivanje privrednog razvoja, stvaranje znatno većeg tržišta, te podizanje privredne saradnje na viši nivo, kazao je u petak ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević.

On je rekao da su zemlje potpisnice CEFTA sporazuma u vrijeme krize zabilježile visoke stope pada i uvoza i izvoza poljoprivrednih proizvoda.

- Mi u Ministarstvu činimo mnogo toga da se situacija poboljša za naše izvoznike, a budući dani će stvarno pokazati koliko smo u tome uspješni. Međutim, ako budemo radili sami, umjesto u uskoj saradnji sa drugim resornim institucijama, onda je potencijalni uspjeh u samom startu ograničen - dodao je Zirojević, javila je Srna.

Govoreći o efektima primjene nedavno usvojenih mjera za poboljšanje uslova poslovanja u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji BiH, Zirojević je rekao da su njihovi ciljevi da se poveća kvalitet i sigurnost domaćih proizvoda uz konkurentnu prednost u proizvodnji, preradi i trgovini, te poboljša spoljnotrgovinska razmjena BiH sa zemljama CEFTA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana