Brodosplit i firme iz RS treba da sarađuju

Marijana Miljić
Brodosplit i firme iz RS treba da sarađuju

BANjALUKA - Splitski holding "Brodosplit" tržištu Republike Srpske nudi svoje poslovne mogućnosti i zainteresovan je da sarađuje sa preduzećima iz Srpske.

Rekao je ovo tokom jučerašnje prezentacije ove hrvatske firme u banjalučkoj Područnoj privrednoj komori bivši hrvatski konzul u Banjaluci Miroslav Buličić, uz čiju je pomoć i podršku održana ova prezentacija.

On je naglasio da već četvrti put organizuje dolazak firmi iz Splita u Banjaluku u cilju uspostavljanja poslovne saradnje i zbližavanja privrednika Srpske i Hrvatske.

- Firme iz Splita ne rade samo na izgradnji brodova već proizvode i čitavi niz drugih proizvoda koji se mogu upotrijebiti u termoelektranama, hidroelektranama, konstrukcijama, dizel agregatima i trafo-stanicama - rekao je Buličić i dodao da privrednici iz Srpske i Hrvatske zajedničkom saradnjom mogu da prevaziđu ekonomsku krizu.

Direktor fabrike "Dizel motora" iz Splita Baldo Butirić rekao je da je ova tvornica spremna da proizvedi motore za stacionarna postrojenja iako izrađuje motore za brodove.

- Dizalica, ali i mnogi drugi proizvodi naše firme mogli bi da nađu svoje mjesto na tržištu Srpske - rekao je direktor "Metalne opreme i konstrukcije" Zorko Krstinić.

Direktor preduzeća "Dizalica" Nelson Borovina rekao je da svoju proizvodnju dizalica mogu da prilagode zahtjevima kupaca.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Nikola Tolimir rekao je da robna razmjena dvije zemlje bilježi rast.

Podrška

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS izrazili su juče spremnost Vlade Srpske da podrži buduću saradnju sa partnerima iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana