Bračni par Login najbogatiji Slovenci

Agencije
Bračni par Login najbogatiji Slovenci

Ljubljana - Bračni par Iza i Samo Login najbogatiji su Slovenci, a na čelo liste 100 najimućnijih stanovnika Slovenije došli su zahvaljujući svom preduzeću "Autfit7" koje se bavi razvojem mobilnih aplikacija.

Prema listi koju svake godine tradicionalno objavljuje časopis "Menadžer" lična imovina bračnog para Login procijenjena je na 617,2 miliona evra.

S prošlogodišnjeg prvog na drugo mjesto pao je osnivač i vlasnik "Studija Moderna", preduzeća koje se bavi televizijskom prodajom, Sandi Češko. Vrijednost njegove firme koja, između ostalog, prodaje i dušeke "dormeo", za godinu je pala sa 460,5 miliona na 390,7 miliona evra. Češko je nedavno sjedište svoje kompanije prebacio iz Holandije na Kipar, zbog manjeg poreza, a u Sloveniji plaća samo porez na lična primanja.

Na trećem mjestu našao se bračni par Tatjana i Albin Doberšek, koji su vlasnici firme "Inženjering Doberšek", sa 325,8 miliona evra.

Stotinu najbogatijih Slovenaca ima imovinu u ukupnoj vrijednosti od 4,5 milijardi evra, a dobar dio njihovih preduzeća registrovan je u inostranstvu, a ne u Sloveniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana