BMW izvozi rižu iz Argentine

Glas Srpske
BMW izvozi rižu iz Argentine

MINHEN - Njemački automobilski koncern BMW je odlučio da iz Argentine izvozi rižu i druge neprofitne proizvode, s tim što će ovom, na prvi pogled nestandardnom odlukom, bavarski gigant udovoljiti zahtjevu Buenos Ajresa i obnoviti isporuke svojih automobila u tu južnoameričku državu, prenijele su agencije.

Argentinske vlasti su ranije obavezale uvoznike da u punoj mjeri kompenzuju trgovinski deficit izvozom, objavila je novinska agencija Rojters pozivajući se na finansijskog direktora BMW Fridriha Ajhinera.

Prema podacima koncerna, otpremljeni automobili su još početkom 2011. zadržani na carini, jer je BMW prekršio argentinske propise o uvozu robe proizvedene u inostranstvu.

Takva sudbina zadesila je i automobile marke "mini", koja takođe pripada BMW. Nakon što je rukovodstvo BMW pristalo da iz Argentine izvozi auto-dijelove, kožu, rižu i druge poljoprivredne proizvode, koncernu je dozvoljeno da ponovo doprema svoje automobile. Slično uslovljavanje argentinske vlasti su postavile i drugim svjetskim automobilskim gigantima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana