Bitkoin uskoro na bankomatima

Agencije
Bitkoin uskoro na bankomatima

Vašington - Specijalni bankomati za konverziju bitkoina uskoro će se pojaviti u SAD, a ovu uslugu prvi će moći da isprobaju stanovnici država Teksas i Vašington.

Za razliku od interneta, ovaj put korisnici neće moći da budu anonimni. Bankomati su opremljeni skenerima za očitavanje vozačkih dozvola i pasoša za identifikaciju onih koji žele da kupe ili prodaju bitkoin. Posebno je značajno da će svako ko bude koristio bankomat za bitkoin morati da se identifikuje, jer su ranije zabilježeni slučajevi kada su kriminogene grupe koristile ovu kriptovalutu za kupovinu oružja i narkotika, prenijele su agencije.

Stručnjaci navode da se kod ljudi javlja potreba da koriste kriptovalutu, a da kompanija koja pravi te bankomate računa i na zaradu od provizije pri konverziji. Ako se iskustvo pokaže kao pozitivno, onda će se ti bankomati pojaviti i u drugim velikim gradovima SAD, Kanade i Evrope.

Za bitkoin se prvi put čulo 2008. godine, a emitovanje ove elektronske valute izvodi se bez bilo kakve kontrole državnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana