Bilderberg grupa: Atina je ekonomski slomljena

Agencije
Bilderberg grupa: Atina je ekonomski slomljena

Atina - Mediji i politički analitičari spekulišu da je na proteklom sastanku Bilderberškog kluba, takozvane “svjetske vlade u sjenci”, zauzet stav da Grčka nikad neće moći da otplati ono što duguje tržištima, te da će biti još sličnih zemalja, prenose agencije.

Analitičari i novinari koji prate dešavanja u ovoj moćnoj grupi, koju sačinjava bankarski, ekonomski, politički i aristokratski “krem” najmoćnijih država i korporacija svijeta, tvrdi da MMF, kao i sam Bilderberg, imaj svoje insajdere i radikalne igrače koji treba da podignu tenzije u Grčkoj do usijanja kako bi Grčka došla na ivicu sunovrata.

Grupa Bildeberg, prema navodima ovih analitičara, štiti u Grčkoj jedan broj ključnih igrača iz nekolicine vodećih partija, ali, prije svega, krupni kapital, bankarski sektor i sektor odbrane, uz uništavanje penzionih Fondova i indentiteta Grčke.

Bivši grčki premijer Jorgos Papandreu, kao predsjednik Socijalističke internacionale, izjavio je u Kopenhagenu 2009, poslije Bilderberg kluba, da je “prisustvovao rađanju svjetske vlade”, prenijeli su tada grčki mediji.

Istorijat grčkog problema o kome se raspravlja na dobro zatvorenim sastancima Bilderberga vodi porijeklo baš iz te godine kada su grčki politički i Finansijski moćnici prihvatili pravila igre “svjetske vlade”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana