Bijeljina: Sječom kadrova protiv kriminala

Ljiljana Aleksić
Bijeljina: Sječom kadrova protiv kriminala

Bijeljina - Odbornici nove skupštinske većine u Bijeljini, koju predvodi SNSD, smijenili su juče četiri načelnika gradskih Odjeljenja, a nastavak sječe "kadrova", kako su naveli, način je da se stane u kraj kriminalu.

Umjesto Slaviše Savića načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu imenovan je Miroslav Bobić koji je nestranački kandidat. Tomicu Stojanovića je u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove zamijenio Mirko Nikolić iz Pokreta "Uspješna Srpska". Umjesto Slavka Bašića koji je bio na čelu Odjeljenja za društvene djelatnosti  imenovan je Slobodan Marković, kadar SNSD-a. U fotelji prvog čovjeka sektora za privredu i poljoprivredu sjedjeće Slaviša Cacanović iz Pokreta "Uspješna Srpska". Svi smijenjeni načelnici su kadrovi SDS-a.

Ove odluke je izglasalo 16 odbornika nove skupštinske većine.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević izjavio je da smjene nisu cilj nove skupštinske većine, nego način da se zaustavi kriminal. Prema njegovim riječima svi smijenjeni načelnici kršili su zakon i naredbe o plaćanju. 

- Skupštinska većina želi da zaustavi kriminal SDS-a  Miće Mićića i Milorada Sofrenića, a dokazaćemo da su svi smijenjeni načelnici kršili zakon - rekao je Đurđević.

On je istakao da Mićić nastavlja da vrši pritiske.

- On je izvršio pritisak na članove Komisije za prijem radnika u Gradskoj upravi, koji su zaposlili u Odsjek za informisanje Jelenu Šarenac-Burić lažirajući izvještaj da je položila stručni ispit - rekao je Đurđević.

Mićić je odbacio sve optužbe naglasivši da nikoga nije zvao iz Komisije, niti je vršio pritiske. Opozicija ni juče nije učestvovala u radu Skupštine, treću sjednicu zaredom.

- Ovo što su oni danas uradili je njihovo pravo jer imaju 16 odbornika i skupštinsku većinu, ali nemaju pravo da krše zakon  i donose protivzakonite odluke - rekao je Mićić.

Šef kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Bijeljina Jovan Gajić rekao je da se u Semberiji desio puč.

- Ovi ljudi se samo bave smjenama i kadrovanjima, na nezakonit način. Mi ćemo građanima pokazati o kakvim ljudima je riječ i šta je njihov krajnji cilj - rekao je Gajić.

Mićić je u maju ostao bez podrške skupštinske većine, koju sada čine SNSD, SRS, DNS, SP i "Uspješna Srpska". Oni su na jučerašnjoj sjednici donijeli odluku o povećanju socijalnih davanja porodicama djece sa posebnim potrebama sa 20 na 40 odsto.

Mićić u trci za novi mandat

Mićo Mićić juče je i zvanično dobio podršku stranaka Saveza za promjene i drugih političkih subjekata za trku za novi mandat na čelu grada. Na svečanosti koja je održana u gradskoj Galeriji podršku Mićiću pružili su predsjednik SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Branislav Borenović, NDP-a Dragan Čavić, SRS Republike Srpske Milanko Mihajlica i potpredsjednik Stranke Napredna Srpska Zoran Pribišić.

Podršku Mićiću pružili su i predstavnici Saveza za novu politiku, Reformske stranke, Srpske radikalne stranke 9. januar, Snage nove generacije, Snage naroda i Udruženja penzionera.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana