BiH nadomak 100 miliona dolara kredita

Glas Srpske
BiH nadomak 100 miliona dolara kredita

SARAJEVO - BiH i Svjetska banka nadomak su sporazuma o odobravanju kredita za podršku državnim buyetima u BiH u iznosu od 100 miliona dolara, kazao je direktor kancelarije Svjetske banke u BiH Marko Mantovaneli, prenijele su u petak agencije.

On je rekao da je Svjetska banka sa nadležnima u Republici Srpskoj i FBiH dogovorila tri elementa, odnosno uslova, koja treba da budu ispunjena da bi sredstva bila doznačena.

- Prvi uslov odnosi se na povlačenje propisa o nezaposlenim demobilisanim borcima u FBiH, a drugi uslov je uvođenje mehanizma za transfer gotovinskih socijalnih i beneficija za veterane da bi se osiguralo da sredstva stižu najsiromašnijima - kazao je Mantovaneli i dodao da bi ovi mehanizmi u BiH trebalo da funkcionišu tokom 2011. godine.

Mantovaneli je rekao da je svjetska kriza djelovala na BiH, ali da će oporavak privrede zavisiti od vraćanja povjerenja investitora, kao i ostvarivanje održivog rasta privrede.

S ciljem izlaska iz krize Mantovaneli je BiH preporučio brže reforme da bi bila konkurentna ostalim ekonomijama u tranziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana