Biće zbrinuto svih 118 radnika

Glas Srpske
Biće zbrinuto svih 118 radnika

SRBAC - Svih 118 radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom, nakon što 15. februara budu zatvoreni "Tempo" hipermarketi u pet gradova, biće zbrinuti prema važećim propisima, rekao je predsjednik Granskog sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović, prenijele su agencije.

- To znači da će im biti isplaćene sve plate i druge naknade, uplaćeni porezi i doprinosi i otpremnine - rekao je Savanović i dodao da će otkazni rok trajati od 30 do 45 dana, kada radnici neće imati obavezu dolaska na posao.
Savanović je rekao da je poslovodstvo kompanije "Delez", koja obuhvata lanac "Tempo" hipermarketa, prihvatilo da 12 radnika iz Trebinja bude prebačeno na rad u druge objekte, te da 18 radnica koje su trudnice, porodilje ili njeguju bebe neće biti proglašene tehnološkim viškom.
Uz to, postignut je dogovor da se svim radnicima koji su proglašeni viškom u periodu od godinu da prioritet kod zapošljavanja na poslovima u novim prodajnim objektima koje kompanija otvori. "Tempo" hipermarketi biće zatvoreni u Prijedoru, Brodu, Brčkom, Bijeljini i Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana