Bevanda: Vizne olakšice za privrednike dobar potez

SRNA
Bevanda: Vizne olakšice za privrednike dobar potez

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je danas da su vizne olakšice koje je Kina uvela za privrednike iz BiH dobar potez, koji će dodatno ojačati privredne veze dvije zemlje.

Bevanda je danas u Bukureštu upoznao kineskog premijera Li Kećianga o razvojnim potencijalima BiH i dodao da BiH aktivno traži inostrane partnere za investiranje u oblasti energetike i infrastrukture, kao i drvnu, tekstilnu i prehrambenu industriju, pri tome istakavši geostrateški položaj BiH kao predvorja i sutrašnje, buduće članice EU.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na sastanku Bevande i Kećianga istaknuo da postoji prostor za poboljšanje privredne saradnje između dvije zemlje.

Bevanda je zahvalio na podršci koju Kina pruža BiH.

On je naglasio da su Samit premijera i Treći ekonomsko-trgovinski forum zemalja srednje i istočne Evrope s Kinom, poput ovog u Bukureštu, prilika za iznalaženje načina za unapređenje saradnje u ovoj oblasti i od velike važnosti za buduću saradnju, jer su komunikacija i zajedničko promišljanje temelj svakog uspjeha.

Bevanda je čestitao Kećiangu na imenovanju na mjesto premijera najmnogoljudnije države svijeta koja je uz to ekonomska, politička i vojna velesila.

On je pohvalio i impresivan uspjeh političkih i privrednih reformi koje provodi Kina, koje mogu poslužiti kao uzor mnogim zemljama svijeta, posebno onima u tranziciji i razvoju poput BiH.

Zahvalivši na čestitkama, Kećiang je istakao da su politički odnosi BiH i Kine prijateljski i bez otvorenih pitanja i da kao takvi mogu poslužiti za primjer.

On je pozvao Bevandu da posjeti Kinu sa delegacijom privrednika iz BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana