Bespovratna sredstva za zapošljavanje

D. S.
Bespovratna sredstva za zapošljavanje

BANjA LUKA - Investiciono-razvojna banka RS odobrila je 326.000 maraka bespovratnih sredstava za zapošljavanje 217 lica koja su bila prijavljena u Zavodu za zapošljavanje RS.

Kod privatnog poslodavca zaposliće se 166 lica, 11 lica pokrenuće sopstvenu djelatnost u poljoprivredi, a 40 lica sopstvenu djelatnost u ostalim granama privrede, saopšteno je iz IRB RS.

Uslov za zapošljavanje lica bio je da su starija od 40 godina i da su najmanje tri mjeseca bili prijavljeni u Zavodu za zapošljavanje RS.

Poslodavci koji zapošljavaju ova lica imaju obavezu da, do 31. decembra ove godine, isplaćuju lične dohotke i pripadajuće poreze i doprinose po osnovu zaposlenja ovih lica. Na osnovu dokaza da su uredno izmirili sve navedene obaveze poslodavci će ostvariti pravo na naknadu od 1.200 maraka, odnosno 2.500 maraka ako se radi o licu koje počinju samostalnu djelatnost.
Odobrena sredstva za zapošljavanje 217 lica predstavljaju drugi projekat podrške zapošljavanju Svjetske banke, koji IRB RS realizuje preko Fonda za razvoj, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana