Beogradska stanica neće sa Krunom

Glas Srpske
Beogradska stanica neće sa Krunom

BEOGRAD - Upravni odbor Beogradske autobuske stanice (BAS) ocijenio je juče ponude srpske kompanije "Kruna-komerc" i investicionog fonda "Proinvestments" iz Slovenije za preuzimanje preduzeća kao neprihvatljive.

UO BAS-a navodi da su cijene oba ponuđača niže od knjigovodstvenih vrijednosti, kao i da ponuđači nemaju nikakvog iskustva u obavljanju osnovne djelatnosti Beogradske stanice, čime se dovodi u pitanje ostvarenje planova razvoja preduzeća, prenijele su agencije.

Ponuda "Kruna-komerca" od 1.000 dinara po akciji, prema mišljenju Upravnog odbora BAS-a, niža je za 32 odsto od knjigovodstvene vrijednosti, dok je ponuda "Proinvestmenta" od 770 dinara po hartiji niža za 47,6 odsto.

Krajem prošle godine ponudu za preuzimanje najmanje 40,3 odsto akcija Beogradske stanice dala je i banjalučka kompanija "Damjan", koju je Upravni odbor takođe odbacio kao neprihvatljivu.

Iz Vlade Srbije ranije su kazali da neće podržati ponudu "Damjana", te da je grad Beograd zainteresovan za upravljanje ovim preduzećem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana