Benetonu Niteks za tri miliona evra

Glas Srpske
Benetonu Niteks za tri miliona evra

BEOGRAD - Italijanska modna kuća "Beneton" kupila je u petak na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu niški "Niteks" po početnoj cijeni od 3.071.515 evra.

U ime kompanije "Beneton", koja je bila jedini učesnik na licitaciji, ugovor o kupovini "Niteksa" potpisao je direktor "Benetona" Srbija Flavio Simoneti, prenijele su agencije.

Predstavnici Vlade Srbije i grada Niša sa predstavnicima "Benetona" 31. januara ove godine potpisali su sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš. Tada je saopšteno da "Beneton" planira da u iduće četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, te da će država ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku. Predstavnici "Benetona" su najavili da će u Niš dovesti i prateće dobavljače, tako da će pogoni "Niteksa" ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji.

"Beneton" je jedna od najvećih grupacija iz oblasti modne tekstilne industrije, prisutna u 120 zemalja. Godišnje proizvedu više od 150 miliona odjevnih predmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana