Beljakov: Nadam se da će opomena biznismena uticati i na Bijelu kuću

Agencije
Beljakov: Nadam se da će opomena biznismena uticati i na Bijelu kuću

Moskva - Rusko Ministarstvo ekonomskog razvoja izrazilo je nadu da će sve veće protivljenje američkih poslovnih grupacija jednostranim sankcijama, koje je Bijela kuća uvela Rusiji, imati efekta na administraciju predsjednika Baraka Obame.

Dvije vodeće poslovne asocijacije u Americi – Privredna komora i Nacionalna asocijacija proizvođača - objavile su otvorenu izjavu u vodećim poslovnim listovima SAD i Britanije, u kojoj upozoravaju da ih sankcije "izbacuju sa ruskog tržišta ne na godinu ili dvije, već na čitavu deceniju".

"Da li će ovaj apel uroditi plodom? Mislim da hoće", rekao je zamjenik ruskog ministra za ekonomski razvoj Sergej Beljakov novinarima na marginama međunarodne investicione konferencije u Moskvi.

Beljakov je naglasio da izjava nije adresirana samo na Bijelu kuću, već i na vlade svih zemalja, koje smatraju da su sankcije efikasan instrument za razgovor o pitanjima inostrane politike.

Izjavu, ili opomenu Obami, kako je tumače mediji, potpisali su lično predsjednik Nacionalne asocijacije proizvođača Džej Timons i predsjednik Privredne komore SAD Tomas Donahju.

U Asocijaciju proizvođača ulaze kompanije koje godišnje zarade 1,8 triliona dolara. A Privredna komora SAD objedinjuje tri miliona kompanija iz svih sektora američke ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana