Bankrotiralo milion Amerikanaca

Glas Srpske
Bankrotiralo milion Amerikanaca

VAŠINGTON - Više od milion Amerikanaca proglasilo je lični bankrot, u uslovima oštre finansijsko-ekonomske krize, izvijestio je "Glas Amerike" , pozivajući se na zvanične podatke.

Sadašnja ekonomska kriza navela je mnoge Amerikance da razmotre nešto o čemu ranije nisu razmišljali - o podnošenju zahtjeva za proglašenje bankrotstva - navodi VOA i precizira da je riječ o jako teškoj odluci.

- Bankrotstvo, naime, prema američkom zakonu s jedne strane znači oduzimanje i rasprodaju imovine, osim najnužnijih stvari, kako bi se barem donekle namirili dugovi. Ali, bankrotstvo istovremeno podrazumijeva i otpis ostatka dugova kako bi dužnik mogao ponovo da stane na svoje noge - stoji u izvještaju.

Prema zvaničnim podacima, u prvih šest mjeseci ove godine broj privatnika koji su zatražili bankrotstvo u SAD je uvećan u odnosu na isti period lane za visokih 37 odsto, a advokat Henri Somer precizira kako konkretno teče bankrot procedura.
- Pojedinac koji podnosi zvaničan zahtjev vlastima za proglašenje bankrota prvo mora da ispuni gomilu formulara o imovini koju posjeduje, a takođe i dugovima, prihodima i drugim finansijskim transakcijama - kaže Somer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana