Banjalučko Nektar pivo dobilo trofej međunarodnog kvaliteta

Agencije
Banjalučko Nektar pivo dobilo trofej međunarodnog kvaliteta

Banjaluka - Banjalučko Nektar pivo je na svečanoj dodjeli u Atini dobilo trofej međunarodnog kvaliteta, koji je ujedno i najveće priznanje za kvalitet u izboru Međunarodnog instituta za odabir kvaliteta Mond Selekšn, prenose agencije.

Ova nagrada se dodjeljuje proizvodima koji su tri godine zaredom osvojili zlatnu medalju za kvalitet na međunarodnom takmičenju Mond Selekšnn.

- Nova boca je za nas značila odluku da ponudimo najbolji mogući proizvod. Odluka da Nektar plasiramo na tržište u novoj boci se pokazala kao pravi izbor. Iskazano zadovoljstvo naših kupaca je prevazišlo sva naša očekivanja, a ova nagrada nam je dodatna motivacija, jer je kvalitet, kojem posvećujemo toliko pažnje, potvrđen i u stručnom međunarodnom okruženju - rekla je menadžer za odnose s javnošću Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

U konkurenciji više od 2.500 proizvoda iz cijelog svijeta, osim trofeja, Nektar pivo je dobilo i zlatnu medalju za kvalitet.

Odluka o tome je uslijedila nakon detaljne laboratorijske analize i ocjene stručnog žirija, koji čine eksperti iz oblasti pivarstva i tehnologije fermentacije, profesionalni degustatori i hemičari te profesori i predavači na jednom od najuglednijih svjetskih instituta iz oblasti pivarstva Institutu Meruis.

Kako je saopšteno, piva su ocjenjivana na osnovu okusa, mirisa, izgleda, boje i još 15 parametara.

Međunarodni institut za selekciju kvaliteta iz Brisela više od 50 godina organizuje izbor i ocjenjivanje svjetskih brendova u sedam kategorija.

Banjalučka pivara je nagrađivana od 1984. godine, od kada je osvojila ukupno 11 zlatnih, 11 srebrenih i četiri bronzane medalje, kristalni kup i trofej međunarodnog kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana