Banjalučka pivara proizvodi za Indiju

Ž. K.
Banjalučka pivara proizvodi za Indiju

Banjaluka - "Banjalučka pivara" potpisala je ugovor za uslužno punjenje lager piva "happdž bdž thirstdž" sa kompanijom iz Indije "JM Badži group".

To je najveća logistička kompanija u Indiji sa sjedištem u Mumbaju, koja ove godine slavi i 100 godina postojanja.

- Prije šest mjeseci smo počeli razvijati proizvod za našeg partnera iz Indije i sada smo finalizovali proces. Naši partneri imaju veliko iskustvo na indijskom tržištu, a mi ga posjedujemo u proizvodnji piva, tako da od udruženih snaga očekujemo izvanredne rezultate. Nadamo se dugogodišnjoj i uspješnoj saradnji, pogotovo kada imamo u vidu činjenicu da u Indiji živi više do 1,2 milijarde stanovnika, koji predstavljaju veliki broj potencijalnih potrošača - rekao je generalni direktor "Banjalučke pivare" Nikolas Peni.

U indijskoj kompaniji su istakli da saradnja sa "Banjalučkom pivarom" nije slučajna, već je rezultat pomno sprovedene analize istraživanja tržišta u okviru koje su tražili adekvatnog partnera.

- "Banjalučku pivaru" smo izabrali jer kvalitetom proizvodnje zadovoljava sve naše zahtjeve. Budućnost širenja tržišta piva u Indiji je svijetla, posebno kada se ima u vidu da godišnja potrošnja po glavi stanovnika iznosi tek dva litra, što je veoma malo u odnosu na mnoge zemlje Evrope, u kojima premašuje 100 litara - kaže stariji potpredsjednik kompanije "JM Badži group" Rajniš Kandelval.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana