Bafet: Fiskalni problemi u evrozoni će potrajati

Agencije
Bafet: Fiskalni problemi u evrozoni će potrajati

Onaha - Američki investitor i milijarder Voren Bafet izjavio je danas da će evrozona imati teškoće da riješi svoje fiskalne probleme, zbog strukture Evropske unije i rezultata jučerašnjih izbora u Francuskoj i Grčkoj.

Bafet je, poslije godišnjeg sastanka njegovog konglomerata “Berkšir Hatavej”, kome je prisustvovalo više od 30.000 ljudi, rekao da evrozona neće riješiti svoje mnogobrojne probleme “bez velike patnje”, ukazavši da dio izazova leži u tome što tih 17 članica Evropske unije nemaju sličnu monetarnu politiku, prenela je agencija AP.

U izjavi za televiziju CNBC, Bafet je ocijenio da nije iznenađujuće što su se glasači u Grčkoj i Francuskoj izjasnili protiv bolnih mjera stroge štednje, ali je dodao da ga previranja u evrozoni neće spriječiti da dalje investira.

On je ukazao da njegov “Berkšir” planira da kupi dodatne akcije dveju američkih kompanija kako bi povećao svoj udio u njima, ali nije naveo imena.

“Mislim da je najveća greška koju možete da napravite kad je riječ o akcijama da ih kupujete ili prodajete na bazi trenutnih zbivanja”, ukazao je Bafet.

On je rekao da neće oklijevati da kupi neku evropsku firmu ukoliko bude smatrao da je ona privlačna da bi mogla da bude pridodata portfelju “Berkšira” koji čini više od 80 kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana