Austrijancima produžen rok do 3. maja

Glas Srpske
Austrijancima produžen rok do 3. maja

BEOGRAD - Radna grupa Vlade Srbije za prodaju "Telekoma" produžila je "Telekomu Austrija" rok za dostavljanje poboljšane ponude za kupovinu "Telekoma Srbija" do 3. maja, saznaje RTS.

Rok od 15 dana, koji je dat kompaniji "Telekom Austrija" da poboljša ponudu za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija", istekao je juče.

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da su moguća tri ishoda prodaje "Telekoma".

Prije svega, moguće je da "Telekom Austrija" poboljša ponudu i ponudi cijenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", što je bio minimalni uslov na tenderu za prodaju te kompanije, i ponuda bi u tom slučaju bila prihvaćena.

Druga mogućnost je, kako je naveo Cvetković, da austrijski "Telekom" ne poboljša ponudu, što bi značilo da se obustavlja postupak prodaje "Telekoma Srbija".

- U slučaju da austrijski "Telekom" poboljša ponudu, ali nedovoljno, otvoriće se formalni pregovori sa ciljem da se vidi da li će se postići utvrđena minimalna cena - rekao je Cvetković.

Predsjednik Komisije za zaštitu konkurencije Vesna Janković izjavila je juče da bi krajem maja ili početkom juna ta Komisija trebalo da donese rješenje da li bi "Telekom Austrija", ukoliko postane većinski vlasnik "Telekoma Srbija", kršio Zakon o zaštiti konkurencije.

Ćulibrk novi direktor

Vlada Srbije će već na sutrašnjoj sjednici predložiti Upravnom odboru "Telekoma Srbija" da na mjesto generalnog direktora imenuje Predraga Ćulibrka, aktuelnog direktora "m:tela" (Telekoma RS), prenose portali.

Ćulibrka je na ovu funkciju predložio Branko Radujko, koji se sa čela "Telekoma" povukao u ponedjeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana