Austrijancima ističe rok

Glas Srpske
Austrijancima ističe rok

BEOGRAD - Dodatni rok, koji je dat "Telekomu Austrija" da bi poboljšao finansijsku ponudu za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" ističe danas, prenio je Tanjug.

Po isteku međunarodnog tendera 21. marta, jedinu ponudu dostavio je "Telekom Austrija", ali je toj kompaniji Vlada Srbije dva puta produžavala rok za poboljšanje ponude, 29. marta i 13. aprila.

Austrijanci su ponudili 950 miliona evra za 51 odsto kapitala srpske kompanije i 450 miliona evra za investicije u iduće četiri godine. Državni zvaničnici su isticali da se neće odstupiti od minimalne cijene od 1,4 milijarde evra, koliko je traženo na tenderu. 

Ukoliko bi "Telekom Austrija" preuzeo većinski dio srpskog operatera, imao bi udio od 59,9 odsto prihoda na domaćem tržištu mobilne telefonije i 71,3 odsto pretplatnika.

Zbog toga je Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak za ocjenu koncentracije vlasništva, ali odluka još uvijek nije donijeta.

Državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić gostujući na B92 rekla je da će poslije prodaje "Telekoma" pretplata za fiksni telefon vjerovatno poskupjeti, ali će ona tada podrazumijevati paket usluga interneta, fiksne i mobilne telefonije, kao i kablovske televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana