Atina: Policija “razbila” štrajkače FOTO

Tanjug
Atina: Policija “razbila” štrajkače FOTO

Atina – Grčka policija upala je rano jutros u depo podzemne željeznice kako bi rastjerala štrajkače koji se deveti dan protive naredbi Vlade Grčke da se vrate na posao, prenosi Tanjug.

Sukobi su izbili pošto je policija oko četiri sata ujutru po lokalnom vremenu razbila kapiju i upala u depo, nakon čega je pritvoreno deset radnika.

Tokom sukoba jedna žena je zadobila lakše povrede zbog čega je prevezena u bolnicu, izjavio je neimenovani grčki zvaničnik, a prenosi Rojters.

Oko 90 zaposlenih zabarikadiralo se tokom noći u depou atinskog metroa, na zapadu grčke prestonice, pošto je Vlada juče izdala naredbu o mobilizaciji po kojoj oni, koji se ne budu vratili na posao, rizikuju otkaz, hapšenje, pa čak i zatvorsku kaznu do pet godina.

U znak solidarnosti sa kolegama u metrou, obustavi rada danas će se pridružiti i zaposleni u autobuskom i željezničkom saobraćaju.

Zaposleni u podzemnoj željeznici u Atini štrajkuju zbog najnovijeg paketa mjere štednje koje od grčke Vlade traže međunarodni kreditori u zamjenu za novčana sredstva kako bi se spriječio bankrot Grčke, koja je ušla u šestu godinu recesije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana