Andrićgrad niče planiranom dinamikom

R. T.
Andrićgrad niče planiranom dinamikom

VIŠEGRAD - Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je juče da bi svečano otvaranje Andrićgrada moglo biti za tri godine ako gradnja bude nastavljena sadašnjom dinamikom.

Džombić je, prilikom posjete gradilištu Andrićgrada na ušću Rzava u Drinu, rekao da je zadovoljan dinamikom radova na izgradnji grada od kamena režisera Emira Kusturice.

- Očekujemo finansijsku podršku od opštine Višegrad i "Elektroprivrede RS" - rekao je Džombić.

On je podsjetio da će prva faza izgradnje Andrićgrada, prema dosadašnjim proračunima, koštati 4,5 miliona KM.
- Sljedeće godine potrebno je obezbijediti pet do šest miliona KM. Onda dolaze na red najskuplji radovi koji će koštati oko deset do 15 miliona KM - kaže Džombić.

Džombić je izrazio zadovoljstvo što na ovom projektu rade građevinska preduzeća iz Višegrada i da su njihovi vlasnici i radnici građevinari zadovoljni dosadašnjim odnosom prema njima.

Režiser Emir Kusturica je rekao da će se do 15. decembra pod krovom naći ukupno 6.000 metara kvadratnih i da će do kraja 2012. biti završeno pozorište, bioskop, gradska kuća i glavna ulica.

Radnici

Načelnik Višegrada Tomislav Popović izrazio je zadovoljstvo što već 30 dana na gradilištu novog grada u Višegradu radi 150 radnika iz ove opštine i iz četiri građevinska preduzeća.

- Ovo je samo početak angažovanja nezaposlenih u Andrićgradu jer će kad on bude završen u njemu stalno uhljebljenje naći 200 radnika različitih struka - rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana