Američki “AM General” moguć partner “Zastava kamiona”

Agencije
Američki “AM General” moguć partner “Zastava kamiona”

Kragujevac - Američka kompanija koja proizvodi vozila za potrebe američke vojske i inostranog tržišta “AM General” mogući je strateški partner kragujevačke fabrike privrednih vozila “Zastava kamioni”, najavio je danas ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Vladimir Petrović.

“Ta poseta trebalo bi da rezultira strateškim partnerstvom sa ''Zastava kamionima''“, izjavio je Petrović i dodao da je posjetio tu fabriku i da je u razgovorima sa njenim predstavnicima dogovoreno da posjete kragujevačku fabriku.

“Predstavnici ''AM General'' formiraće grupu koja će narednih sedmica doći u ''Zastava kamione'' i proceniti da li je moguće da ova fabrika postane strateški partner za prozivodnju američkih vojnih vozila koja bi bila isporučivana za ovaj deo jugoistočne Evrope i Bliskog istoka”, izjavio je Petrović.

Razlog njegove posjete američkoj kompaniji, kako je saopšteno, bila je provjera 21 “hamera” namjenjenih Vojsci Srbije koja je u okviru dijela saradnje ugovorena prilikom posjete ministra odbrane Dragana Šutanovca SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana