Alumina pred blokadom?

V. K.
Alumina pred blokadom?

Zvornik - Odluka Višeg privrednog suda u Banjaluci, kojom je poništeno rješenje Okružnog privrednog suda u Bijeljini o privremenoj deblokadi bankarskih računa zvorničke fabrike "Alumina", nanijeće nesagledive posljedice po njenu tržišnu poziciju.

Saopštio je to u petak predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Mile Matić, nakon što je uvažena žalba litvanske Ukio banke i ukinuto rješenje Okružnog privrednog suda iz Bijeljine, te predmet vraćen na ponovni postupak. Proces je pokrenut na osnovu tužbe Ukio banke, koja traži 154 miliona KM. "Alumina" je bila založena za kredit Ukio banke od 154 miliona KM, koji, međutim, nikada nije stigao u RS.

- Menadžmentu "Alumine" nije dostavljeno rješenje Višeg privrednog suda u Banjaluci i izražavamo sumnju da je sve ovo manipulacija određenih krugova sa lošim namjerama. Šta god da je u pitanju, ovakvi potezi prijete da anuliraju sve dosadašnje napore menadžmenta da spasi fabriku kojoj zbog ovakvih odluka prijeti opasnost od zaustavljanja - rekao je Matić.

Portal "Capital" objavio je da je predsjednik Vijeća Višeg privrednog suda Mirjana Raosavljević u rješenju navela niz propusta sudije bijeljinskog suda čijim su rješenjem računi "Alumine" deblokirani. "Alumina" će morati da plati 4.378 KM sudskih troškova i vjerovatno će se suočiti sa ponovnom blokadom računa na zahtjev pravnih zastupnika Ukio banke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana