Agrokor sve dalje od Merkatora?

business.hr
Agrokor sve dalje od Merkatora?

Zagreb - Dioničari Merkatora traže da im Agrokora tokom slijedeće nedjelje dostavi dodatna obrazloženja o novoj ponudi za preuzimanje tog trgovinskog lanca.

Prodajni konzorcijum većinskih vlasnika Merkatora u subotu je u Ljubljani na sastanku razmatrao novu ponudu koncerna Agrokor kojim se snižava cijena za dionicu u odnosu na kupoprodajni ugovor i nudi dokapitalizacija, objavila je slovenačka komercijalna televizija POP-TV, a prenosi hrvatski portal business.hr.

Budući da bi na osnovu novog plana, koji im je dostavljen na četiri stranice, dobili znatno manji iznos za svoje dionice, dioničari su od Agrokora zatražili da im iduće nedjelje dostavi dodatna obrazloženja, a naročito informaciju o tome kako će prikupiti sredstva za realizaciju kupoprodajnog ugovora, javila je POP-TV koja tvrdi da je zaključivaje posla, odnosno realizacija ugovora kupaca i Agrokora sve manje vjerojatna budući da rok ističe krajem januara.

Agrokoru, koji je smanjio ponuđenu cijenu za deonicu sa 120 na 80 evra, je za realizaciju posla potrebno oko 500 miliona evra, a zbog snižene cene dioničarima nudi dokapitalizaciju Merkatora sa 226 miliona evra.

Od tog iznosa bi, kako navodi POP-TV, 50 miliona evra bilo upotrebljeno za isplatu dobavljača, a 176 miliona za vraćanje dijela Merkatorovih kreditnih obaveza poveriocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana