Agrokor ostaje bez Merkatora

Glas Srpske
Agrokor ostaje bez Merkatora

LjUBLjANA - Odluka Nadzornog odbora "Pivovarne Laško" (PL), koji u srijedu nije prihvatio ponudu "Agrokora" za kupovinu 23,44 odsto akcija trgovačkog lanca "Merkator", bila je očekivana, a uprava PL nada se da će uprkos tome nastaviti dobru poslovnu saradnju s hrvatskim koncernom, navode slovenački mediji.

Ponuda "Agrokora", koji je nudio 221 evro po akciji nije prihvaćena, s obzirom na to da je slovenačka kancelarija za zaštitu tržišnog takmičenja prošle sedmice zabranila prodaju akcija "Merkatora". Navedenu odluku potvrdio je i vrhovni sud.

NO je zadužio upravu PL da pripremi novu strategiju prodaje nestrateške imovine, te da nastavi pregovore s bankama o reprogramiranju kredita. "Pivovarna Laško" bankama duguje oko 450 miliona evra, prenose agencije.

Poslovni list "Finance" tvrdi da odlukom da se ne prihvati "Agrokorova" ponuda nisu zadovoljne neke banke kreditori "Pivovarne Laško".

Ljubljansko "Delo" navodi da u PL iduće sedmice očekuju sastanak s predstavnicima kancelarije za tržišnu konkurenciju da bi razjasnili pravnu situaciju nastalu odlukom koja im je blokirala prodaju "Merkatorovih" akcija.

Ljubljanski list "Dnevnik" tvrdi pak da direktor PL Dušan Zorko namjerno oteže u pregovorima s bankama, da bi obezbijedio što povoljnije uslove reprograma visokih kreditnih obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana