Agrobanka pozitivno posluje

Glas Srpske
Agrobanka pozitivno posluje

BEOGRAD - Agrobanka je u posljednje tri godine pozitivno poslovala uprkos posljedicama svjetske ekonomske krize, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, prenijele su agencije.

- Ostvarena dobit prošle godine iznosila je 1,15 milijardi dinara, a ove se očekuje 1,55 milijardi - rekao je Antonić, prenijele su agencije.

Naglasio je da je strateški cilj Agrobanke da do kraja iduće godine ostvari tržišno učešće od pet odsto u ukupnom bankarskom sistemu Srbije, kao i da proširi poslovnu mrežu u zemlji i inostranstvu.

Među najznačajnijim ulaganjima koja bi trebalo da budu ostvarena u predstojećem periodu, Antonić je naveo kapitalne projekte u poljoprivredi kao što su izgradnja i obnova objekata, prerađivačkih kapaciteta, uređenja poljoprivrednog zemljišta, mini-farme, kreditiranje nabavke stada u stočarstvu i druga.

U prioritetima su i korporativno i investiciono bankarstvo, razvoj individualne poljoprivredne proizvodnje, proizvodnja zdrave hrane, seoski turizam, lov i ribolov kao i ukupni razvoj sela.

Ukupan akcijski kapital Agrobanke je 17,6 milijardi dinara, a devizna štednja iznosi 546 miliona evra što je, kako je istakao Antonić, znatno povećanje posljednje dvije godine, za razliku od većine banaka u Srbiji koje su u tom dijelu bilježile stagniranje ili pad.

Poslovnica u Banjaluci

Već idućeg mjeseca trebalo bi da počne rad Agrobanke u Banjaluci u Republici Srpskoj, prvog njenog organizacionog dijela u inostranstvu, što će još više ojačati ukupne privredne veze Srbije i Srpske, kazao je Antonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana