"Agro destil" iz Laktaša izlagaće na sajmu "Pro vajn" u Diseldorfu

Srna
"Agro destil" iz Laktaša izlagaće na sajmu "Pro vajn" u Diseldorfu

SARAJEVO - Kompanija "Agro destil" iz Laktaša, koja se bavi proizvodnjom voćnog destilata i rakija, izlagaće pod okriljem Spoljnotrgovinske komore BiH na Sajmu "Pro vajn" koji će od 19. do 21. marta biti održan u Diseldorfu u Njemačkoj.

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković sa saradnicima posjetio je danas kompaniju "Agro destil", u kojoj se godišnje proizvede oko 120.000 litara rakije, saopšteno je iz Komore.

Glavni brend je rakija šljivovica koja čini 80 odsto proizvodnje, a voće koje se koristi u proizvodnji je iz voćnjaka pod Kozarom koji se prostire na 100 hektara i u kojem je 80.000 stabala šljive čačanskih sorti i 20.000 stabala kruške viljamovke.

Iz Komore navode da su se proizvodi ove kompanije našli na mnogim tržištima među kojima su srbijansko, crnogorsko, hrvatsko, austrijsko, njemačko, dansko, ali i zahtjevno - kinesko.

Tokom sastanka i obilaska proizvodnog pogona, predstavnici Komore i menadžmenta kompanije upoznali su se o trenutnim aktivnostima, ali i planovima za skoriju i dalju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana