Afrika sve privlačnija za investitore

Glas Srpske
Afrika sve privlačnija za investitore

KEJPTAUN, ALŽIR - Afrika je postala jedna od najatraktivnijih destinacija u svijetu sa svojim prirodnim resursima, neistraženim sektorima i mnogobrojnim mladim stanovništvom koji mame sve veći broj globalnih investitora.

Kompanija Ernst i Jang objavila je anketu o privlačnosti Afrike koja obuhvata analize investicija u Afriku tokom posljednjih deset godina, prenose agencije.

Prema analizama Ernst i Janga, tokom protekle decenije u Africi je zabilježen rast priliva stranih direktnih investicija, sa 338 nova projekta na kontinentu u 2003. na 663 u 2010., što je porast od 87 odsto.

Očekuje se snažan rast novih projekata u Africi sa prilivom SDI za koje se prognozira da će dostići 150 milijardi dolara do 2015. godine.

Prema Marku Otiju iz Ernst i Janga, investitori najveće interesovanje pokazuju za prirodne resurse Afrike, ne samo u rudarstvu, već i u poljoprivredi.

Oti je dodao da u Africi postaju sve interesantniji za investiranje i sektori turizma, potrošnje, građevinarstva, telekomunikacija i finansijskih usluga.

Dodatni faktor koji privlači investicije, po Otiju je činjenica da su dvije trećine ljudi u Africi danas mlađi od 23 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana