Aćić: Potpisan ugovor o sufinansiranju infrastrukturnog projekta

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA- Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije Đurđevdanske ulice u izbjegličkom naselju Petar Pecija, a vrijednost ugovorenih radova je 55.000 KM.

Aćić je rekao novinarima da je, u okviru sredstava programa Republičkog sekretarijata za ovu godinu, Kozarska Dubica uvrštena za rješavanje pitanja interno raseljenih lica i povratnika.

"Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica nije bilo toliko naklonjeno ulaganjima u naselja u Kozarskoj Dubici u kojima su Srbi, interno raseljena lica, našli svoje mjesto življenja", rekao je Aćić.

On kaže da ovo nije jedini projekat koji se realizuje u ovoj opštini.

"Uspješno smo završili izgradnju nekoliko individualnih stambenih objekata, a završavamo i objekat kolektivnog stanovanja u okviru projekta CEB 2, koji je namijenjen zatvaranju kolektivnih centara i smanjivanju broja korisnika alternativnog smještaja", rekao je Aćić.

On je naglasio da je poseban benefit zgrade koja se gradi u Kozarskoj Dubici to što će porodice koje usele u stanove imati i osnovni namještaj i pokućstvo, što je predviđeno projektom CEB 2.

Aćić očekuje da će opština Kozarska Dubica da se prijavi na javni poziv koji će ove sedmice da raspiše Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara sa projektima za interno raseljena lica, o čemu je danas razgovarao sa Reljićem, poslanikom u Narodnoj skupštini Srpske Darkom Banjcem i njihovim saradnicima.

Reljić je rekao da stanovnici gradskog naselja Petar Pacija već godinama čekaju na rekonstrukciju te ulice, a da se u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica u Kozarskoj Dubici uspješno privodi kraju i izgradnja objekta za kolektivno stanovanje u Ulici 18. septembra.

"Ko god može relaizovati bilo kakav projekat u Kozarskoj Dubici je dobrodošao, a raduje me iskren odnos naših partnera koji sa nama obavljaju vlast", rekao je Reljić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je novinarima da su stanovnici naselja Petar Pecija uputili peticiju da im ulica bude asfaltirana, a da je to sada i omogućeno.

"Nadamo se da ćemo i sljedeće godine dobiti dva projekta te vrste, a suština je da zajedničkim radom možemo dosta toga da uradimo za Kozarsku Dubicu, ispunjavajući zahtjeve i potrebe naših građana", rekao je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana