Звијезда Jугославије преминула у самоћи: Удавала се трипут, а онда су је сви заборавили

Г.С.
Звијезда Jугославије преминула у самоћи: Удавала се трипут, а онда су је сви заборавили

Тек пунољетна ушла је на велика врата на музичку сцену, међутим, слава ју је брзо заситила те се осамила далеко од очију јавности.

Лола Новаковић била је звијезда некадашње Југославије, а за њеним стасом и гласом уздисали су бројни мушкарци. Дјеловала је недодирљиво. Каријера је била фокус њеног свијета и сав труд јој се исплатио. Ипак, прерани улазак у шоубизнис коштао ју је тога да се из њега повукла много пре него што се то очекивало.

Пјевачици су чланови Оркестра Пет Адријатика 1952. године предложили да пјева са њима. Први заједнички наступ, а уједно и Лолин први наступ био је на дочеку Нове 1953. године у Дому ЈНА у Смедереву. Лола је тада имала 18 година. У годинама које су слиједиле низала је успјех за успјехом и успјела да изградиинтернационалну каријеру. У другој половини седамдесетих година почела је да се повлачи са југословенске јавне сцене.

Током цијеле каријере Лола се трудила да приватни живот држи даље од медија и радознале јавности. Неки детаљи су ипак свима били познати. Ова музичка дива иза себе има три брака.Први супруг јој је био Боро Крагујевић, професор физичког образовања. Ова љубав била је кратког даха. Након двије године је услиједио развод. На врхунцу каријере 1966. године, удала се за представника авио-компаније „Панамерикен" Мила Јовановића. Након вјенчања узела је презиме Јовановић и наступала под именом Лола Новаковић Јовановић. У јавности су дјеловали као складан пар. Лола је очигледно проблеме држала по страни и ријешила да послије четири године поново буде слободна. Развод је шокирао јавност. Није дуго прошло, Лола је поново била у срећној вези. Наиме, њено срце освојио је колега Драган Антић. Званично су се заједно као пар појавили на "Београдском пролећу" годину дана након Лолиног развода. 

У браку су били све до 2000. године. Лола је већ тада водила повучен начин живота и није се експонирала нити давала интервјуе. Њена смрт 2006. године затекла је умјетничку јавност, а посебно посљедња жеља коју је имала. Како су тада медији писали, Лолу су комшије пронашле у фотељи у њеном дому када је већ издахула. Наиме, Лола није жељела да је сахане у Алеји заслужних грађана. Пјевачица је кремирана, а њена урна положена је на Новом гробљу. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана