Знате ли ко је унука легендарног Чкаље?

GS
Foto: YouTube

Захваљујући јединственом шарму и глумачком дару какав се ријетко среће, Миодраг Петровић Чкаља постао је једно од највећих имена српске кинематографије, а свакако највише у домену комедије.

Шта год да је био његов задатак, Чкаља је био маестралан, а интересантно је да се таленат пронио кроз породицу, па су његовим стопама пошли су и његови потомци.

Глумац Чедомир Петровић син је легендарног Чкаље, који ријетко даје интервјуе, али је једном приликом причао да су у његовом раном детињству живjели скромно. Легендарни комичар давао је све од себе за породицу и вредно радио, а Чедомир је поносан на свог оца.

- Заборављају и живе, не само оне којих више нема. Није се он свиђао некима који треба да га се сете. Он се свиђао народу. А овима је говорио у лице истину. Не воле сви да чују истину. Због тога трпимо и моја ћерка и ја. Трпимо, нико нас не зове у позориште, на филм, на телевизију... Сва врата су нам затворена као лондонска банка. Неће да нас зову – рекао је он једном приликом.

Чедомирова ћерка је, иначе, глумица Јована Петровић, која данас има 49 година и гледали смо је у многим филмовима, серијама и представама.

Чкаљина унука је дипломирала на Факултету драмских уметности давне 1997. године, извесно време у Дому омладине радила као уредник позоришног програма, а посвећена је и хуманитарном раду.

- Моја Јована је одлична глумица, играла је Југословенском драмском. Дошли су нови млади глумци, полуглумци-полутајкуни, ту су кланови... Али поносан сам што је Чкаља био такав – истакао је својевремено Чедомир Петровић.

Јована Петровић ушла је у глуму још као 18-годишњакиња, али је још као дијете знала да ће радити испред камере. Како је Чкаља једном приликом открио, унука му је била важан савезник и асистент, преноси ПулсОнлајн

- Е, па, могу да вам одам једну тајну: кад напишем текст за неки свој естрадни наступ, ја га прочитам пре свега Јовани, па ако она каже да ваља, сматрам га успелим – подијелио је славни глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана