Животна статистика: Мушкарцима је, ипак, живот љепши

Г.С.
Животна статистика: Мушкарцима је, ипак, живот љепши

Ако сте се питали на шта највише трошимо времена, "Worls of Statistics " провео је глобалну просјечну анализу и недавно је објавио.

Осим посла, гледања телевизора, куповине, конзумирања хране и пића, провођења времена на интернету, можда ће вам бити чудан податак да, заправо, највише времена, прецизније 26 година укупног живота проведемо у спавању. Након спавања, чак 12 година утрошимо на послу, а у гледању телевизора нам прође 8,8 година. На шопинг нам "оде" 8,5 година живота, а 3,6 година нам прође у јелу и пићу.

Иако живимо у интернет ери, статистика показује да проводимо нешто више од три године сурфајући интернетом. Чак двије године живота вам прођу у састанцима, а податак интересантан женама је да им чак годину и по дана прође у шминкању. Иако вам се чини да вам највише времена пролази у путовању с посла и од посла, свега 60 дана живота утрошите на пријевоз. У физичкој активности нам прође 1,2 година живота, а у вођењу љубави 117 дана. Посебно је занимљиво да мушкарци у животу доживљавају врхунац девет сати, док жене у задовољству уживају тек један сат. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана