Животна прича славне глумице је пуна бола

Г.С.
Животна прича славне глумице је пуна бола

Позната глумица никада не прича о мрачним поглављима свог живота, али је познато да је до 11. године имала пет операција и да је мало потом киднапована

Америчка глумица Џесика Алба спада у најпопуларније жене Холивуда, а пред камерама је још од малих ногу, будући да је већ са 13 година почела да се појављује у гледаним филмовима.

Међутим, највећу славу донијела јој је сајберпанк серија "Црни анђео", која се емитовала од 2000. године, као и филм "Honey" из 2003. Од тада је Џесика постала једна од најпознатијих глумица свијета и остварила низ успјешних улога у бројним пројектима, а важи и за једну од најљепших жена планете.

Алба спада у славне личности које не причају много о свом приватном животу, иако је проговорила о тешким здравственим проблемима које је имала, а многи не знају да је као тинејџерка – киднапована.

Џесика Мари Алба рођена је у калифорнијској Помони 28. априла 1981. године, у мјешовитој породици. Преко мајке има данско, велшко, њемачко, енглеско и француско поријекло, док јој отац потиче из породице мексичких имиграната.  

Болест ју је пратила од малих ногу

Од дјетињства је имала здравствене проблеме, а једном приликом је , говорећи о борби њене мајке Кетрин против рака, истакла да је одрасла борећи се против болести.

– Моја мајка је имала рак у врло раном животном раздобљу, у раним двадесетим. Одрасла сам с хроничним болестима. Имала сам пет операција прије 11. године и хроничне алергије, а као дијете сам више пута била хоспитализована – открила је Џесика Алба.

Као дијете, глумица је патила од запаљења плућа четири до пет пута годишње, а двапута је доживјела ателектазу, која се описује као безваздушно стање дијела плућа и губитак плућног волумена. Уз то је доживјела и пуцање слепог црева, а имала је и цисту на крајницима. Годинама је као дијете живјела и са астмом.

Изолована од друштва, маштала је о глумачкој каријери

Будући да је често морала да буде у болници, у школи није имала пријатеља и углавном не само што се није дружила ни са ким већ није ни познавала много вршњака.

Да ствар буде гора, глумица се често селила, па није имала много времена да се с неким спријатељи.

Џесика Алба је први пут показала интересовање за глуму када је имала пет година, али је тек са 11 убједила мајку да је одведе на глумачко такмичење на Беверли хилсу, на ком је награда било бесплатно похађање часова глуме.

Не само што је она побједила већ је одмах запажена од стране великих имена, па је већ девет мјесеци касније потписала уговор с агентом. Први пут се појавила на екрану у малој улози у филму Camp Nowhere (1994), на ком је требало да ради само двије недјеље, али се то претворило у двомјесечно снимање јер је једна од истакнутих глумица одустала и Џесики су се отворила врата Холивуда.

Мистериозна отмица Џесике Албе

Након појављивања у неколико реклама и Никкелодеоновој серији "Тајни живот Алекса Мека", две сезоне је играла Мају у серији "Flipper", а тада је почело једно од њених најмрачнијих животних поглавља.

У вријеме док је снимала овај серијал, када је имала 15 година, Џесика Алба почела је да добија чудне телефонске позиве на сету. Глумица их није схватала преозбиљно и мислила је да се неко само шали с њом, а потом је 1996. године – нестала.

Пронађена је 14 сати касније, везана, с повезом преко очију и запушених уста, у гепеку једног аутомобила.

Истрага није показала превише о томе ко ју је отео и с којим циљем, а случај је ускоро одбачен. Џесика Алба тада није могла много тога да каже о починиоцу, а од тада је увијек одбијала да говори на ову тему, па до данас никада није говорила у интервјуима о својој трауми.

Мушкарци и вршњаци су јој претворили живот у пакао

Џесика Алба од малих ногу се истицала као лијепо дијете, касније тинејџерка, а наводно конзервативна хришћанска заједница која ју је окруживала није била одушевљена тиме.  

– Старији мушкарци су ми се "набацивали", а мој пастор је рекао да је то зато што се облачим провокативно, иако нисам – присјетила се глумица у једном итнервјуу.

– То је чинило да се осјећам као да је то што сам пожељна супротном полу некако моја кривица, било ме је срамота мог тијела и тога што сам жена – истакла је.

Како је испричала, њено тијело је рано почело да се развија, а један од запослених у школи ју је отворено назвао "ку**ом".

Џесика је, такође, била на мети вршњачког насиља, а све је довело до тога да буде веома збуњена по питању свог тијела и развије поремећај у исхрани.

– Постала сам опседнута тиме. Никада не видим себе као лијепу жену и никада нисам тиме трговала да бих напредовала у послу – казала је глумица.

Иако је одрасла у конзервативној породици, Џесика је признала да је имала много момака као тинејџерка, иако није спавала ни са једним од њих.

– У принципу сам излазила са сваким ко би ме питао јер ме скоро никад нико није питао – присјетила се глумица. – Сјећам се овог једног дечка ком сам се много свиђала. Био је толико досадан да сам наручила хамбургер и јела га мужевно, као свиња, испадало ми је, жвакала сам отворених уста... Мислим да сам чак и подригнула... Урадила бих све да му се више не допадам да се више не бих виђала с њим. Али то му се допало још више. Било је ужасно.

Како је истакла, једна од њених већих љубави у то вријеме био је балетски играч и бисексуалац с којим је по четири ноћи недељно плесала у геј клубовима.

– Толико сам га вољела, мислила сам "Нема шансе да овај дечко иде у пакао" – рекла је. – Моји хришћански пријатељи то нису одобравали. Било је много уврнуто.

Прва истинска љубав коју је доживела била је с глумцем Мајклом Ведерлијем, с којим је провела четири године. Он ју је запросио на њен 20. рођендан, упркос разлици од 12 година и противљењу њених родитеља.
– Имала сам 18 година кад смо почели да се виђамо. Била сам дјевица. Знала сам да желим да водим првог мушкарца с којим ћу спавати јер су сви које сам познавала имали ужасно прво искуство – присетила се.
Веза није успјела, а после још неколико краћих, Џесика се скрасила с Кешом Вореном, коме је рекла "да" 2008. године. Пар је добио троје дјеце: ћерке Онор и Хејвен и сина Хејса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана