Живот пјевачице под велом тајни: “Не виђамо је често, живи у дворцу попут краљице”

Г.С.
Живот пјевачице под велом тајни: “Не виђамо је често, живи у дворцу попут краљице”

Ирска музичарка Ења посљедњих неколико дана је изразито активна на друштвеним мрежама. Наиме, обиљажава 20 година од изласка албума “А Day Without Rain” који је изашао 2000. године. То је њен пети студијиски албум, а славна музичарка прославила је то новим објавама на Твитеру и Јутјубу.

Ипак, из објава је очито да их не пише она, већ њени запослени, што није чудно јер је позната чињеница да је Ења велики интроверт и приватни живот држи далеко од очију јавности.

Наиме, иако је свјетску популарност стекла захваљујући хиту “Orinoco Flow” који је објавила још 1988. године, а од тада, према доступним подацима, продала је више од 75 милиона албума широм свијета.

Њен албум “Watermark” у то време био је међу десет најуспјешнијих у Европи, а сличан успјех остварио је и албум “Shepard Moons” објављен 1991. године. Посљедњи албум “Dark Sky Island” објавила је 2015. године.

Сама за себе каже да не зна чиме је заслужила повјерење обожавалаца, јер зна да албуме издаје изразито споро.

Ова 59-годишњакиња, једна је од музичара који су занимљиви јавности јер су обавијени велом тајне. Како потпуно сама живи у дворцу јужно од Даблина, који је 1997. купила за 2,5 милиона долара, ријетко у јавност испливају тајне о њеном животу и љубавним везама.

Страни медији тврде да је сама већ дуже вријеме и да јој друштво у животу праве само многобројне мачке које је спасила с улице. Први комшија јој је фронтмен бенда U2 Боно Вокс, али и поред тога њих двоје се не друже.

Осим тога, није блиска ни са породицом, барем тако тврди њен ујак који је једини био спреман да каже неколико реченица о њој за медије једном приликом.

“Не виђамо је често, живи у дворцу попут краљице. Она је самотњак”, казао је ујак Ноел Даган.

Јединствен етерични музички израз Ења је годинама градила са продуцентом Никијем Рајаном и његовом супругом. Снимала је на десет језика, па чак и на језику који је сасвим измишљен, а пjевала је и музичке теме у “Господару прстенова”.

Краљица келтске музике, како је често називају, једна је од најимућнијих музичарки, а њено богатство процијењује се на 91 милион фунти, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана