Живjели пола вијека заједно, корона их убила за двије недјеље

Танјуг
Foto: Oldham Chronicle

ОЛДАМ- Корона вирус убио је брачни пар који је живио више од пола вијека заједно у само двије недјеље - Дејвид (76) и Марија Емот (74) преминули су послије 52 година проведених у браку од посљедица компликација изазваним Ковид-19.

Први је 18. октобра преминуо Дејвид, који је сазнао да има Ковид-19 послије тестирања након опструкције у плућима, пренио је Дејли мејл.

Одведен је у болницу, гдје је преминуо, а супруга Марија је колабирала у њиховом дому у Олдаму, у близини Манчестера, неколико дана касније - умрла је 1. новембра.

Унука Кејти (31) која је живела са њима рекла је да јој је срце сломљено.

"Били су ми као отац и мајка. Са баком Маријом сам причала сваки дан, а да није било нимало несугласица, чак и када је била заузета или док је пила чај, ручала, увијек би остављала све по страни и причала са мном", рекла је Кејти.

Преминули брачни пар из Енглеске је прославио 52. годишњицу брака у септембру у локалном пабу, међутим, девет дана касније трагедија је почела, када је Девид добио опструктивну плућну болест, која је, испоставило се, дошла као посљедица корона вируса.

Он је добио сезонску вакцину против грипа недјељу дана раније, а породица је саопштила да није показивао посебне симптоме болести.

Дејвид је био у самоизолацији 15 дана, али је позвао хитну помоћ 15. октобра, јер није могао да дише. Умро је три дана касније у болници, на одјељењу интензивне његе.

Кејти и њена бака су могле да га посјете у болници, али нису могле да разговарају са њим уживо.

Марији је позлило само неколико дана након Дејвидове смрти, урадила је тест, сазнала да је позитивна и потом је 1. новембра изгубила животну битку.

Њих двоје су се вјенчали 1968. године, а сахрањени су заједно, једно поред другог на гробљу у Олдаму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана