Жене су га обожавале, а он је хтио само њу – и с њом отишао у смрт

Г.С.
Жене су га обожавале, а он је хтио само њу – и с њом отишао у смрт

Џон Кенеди Млађи био је један од најпожељнијих нежења у Америци осамдесетих година и мушкарац о ком су маштали милиони жена. Коначно га је освојила Керолин Бесет, с којом је имао кратак брак, окончан трагично.

Џон Кенеди Млађи, син америчког предсједника Џона Ф. Кенедија и Џеки Кенеди, од малих ногу био је изложен очима јавности. Прве кораке направио је у Бијелој кући и био једно од најфотографисаније дјеце у том тренутку, а на дан свог трећег рођендана је био дио погребне поворке на сахрани свог оца, на ког је неколико дана раније извршен атентат у Даласу.

Био је жељно ишчекиван у породици – родитељи су неколико година раније добили мртворођену ћерку, затим ћерку Керолин, а потом и Џона, док је његов брат Патрик преминуо одмах по рођењу.

Мажен и пажен, као члан најпознатије америчке породице, добио је престижно образовање и кретао се од ране младости у највишим круговима. Окушао се и у глуми, али је ипак најпознатији као адвокат, новинар и издавач часописа.

Атрактиван, маркантан, богат и успјешан, увијек је био на мети дјевојака, а својевремено се виђао с глумицама Брук Шилдс, Дерил Ханом, Кристином Хаг и Саром Џесиком Паркер, док је у једном тренутку био у вези и с најљепшом Американком тог времена Синди Крафорд.

Након што се окончала његова веза с Дерил Ханом, упознао се с Керолин Бесет, портпаролком модне куће Келвин Клајн. Није им дуго требало да постану пар, а потом и да се вјере, иако је Кенеди стално демантовао ове гласине.

Ускоро се, међутим, прочуло да се пар вјенчао 1996. на интимној церемонији на острву Камберленд у Џоржији, а све је потекло од Кенедијевог рођака Патрика.

Када су свјеже вјенчани Џон и Керолин стигли у свој дом на Менхетну, велика група новинара сачекала их је испред улазних врата, а на питање јесу ли уживали у меденом мјесецу, Кенеди је рекао: "Веома".

То што смо се вјенчали за нас је велико прилагођавање, а за обичну грађанку као што је Керолин још више. Молимо вас да нам омогућите приватност колико можете – истакао је тада.

И, заиста, Бесетовој није било лако да се преко ноћи суочи с таквим интересовањем медија. Пар је често посјећивао ексклузивне догађаје, а папараци су их пратили на сваком кораку. Керолин се трудила да води свој живот нормално, а једном приликом се пријатељу пожалила да не може да тражи нови посао јер ће је оптужити да је искористила своју популарност.

Наводно она није жељела ни да имају дјецу у том тренутку јер је страховала како ће их одгајати под лупом јавности, а временом су почеле прве свађе. Папараци су их више пута затекли приликом свађе, а једном приликом су снимљени како Керолин баца бурму, док је Кенеди вуче за косу.
– Добила си мој прстен, нећеш добити мог пса – наводно јој је једном рекао пред свједоцима.
Због проблема у браку она је наводно постала зависна од лијекова, а почели су да посјећују и брачног терапеута како би ријешили размирице.

Само три године након вјенчања, 16. јула 1999, Кенедијеви су са Керолинином сестром Лорен Бесет одлетио приватним авионом како би присуствовао свадби свог рођака Рорија Кенедија.

  Џон је управљао летјелицом коју је купио неколико мјесеци раније, док су Лорен и Керолин сједиле иза њега. Наводно је он сматрао да му копилот није потребан, а авион је ускоро, због компликација с мотом, пао у море.

Пет дана касније, њихова тијела су пронађена на дну океана.

Спроведена је обдукција, која није показала да је било ко од путника имао трагове дроге или акохола у организму.

До данас је, међутим, остала мистерија због чега су Кенедијеви усред ноћи кренули на пут, као и зашто је Џон, који је недуго прије тога повредио ногу и није имао велико искуство у пилотирању, одлучио да сам управља авионом.

У тренутку смрти, Кенеди је имао 38 година, а Керолин само 33.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана