Због реплике у филму "Ко то тамо пева" Бата Стојковић умало је добио запаљење плућа

Агенције
Због реплике у филму "Ко то тамо пева" Бата Стојковић умало је добио запаљење плућа

Супруга Бате Стојковића, Олга Стојковић, открива да му је позориште било на првом, кафана на другом, а кућа на трећем мјесту.

Није је, како каже, то нешто нарочито бољело, јер је и сама знала шта значи живети у позоришту – била је инспицијент. А у позоришту су се и упознали.

"Све ми је било јасно и нисам му приговарала. Тешко је, уопште, пратити једног глумца и делити живот са њим, нарочито са глумцем какав је био Бата. Нисам филозофирала, била сам, просто, увек ту", каже она.

Батин свакодневни живот, каже Олга Стојковић, изгледао је као на фабричкој траци, пише Недељник.

Снимање филма "Ко то тамо пева", за Олгу Стојковић је прави примјер немаштине у којој су настајали филмови који данас чине богатство српске и југословенске кинематографије. Због реплике "Да се ја питам, ја бих протерао аутобус овуда", умало је добио запаљење плућа.

"Нису имали чиме ни да их загреју. Сећам се да ми је Бата причао како нису имали чиме да га огрну кад је пао са моста у реку. Тадашњим глумцима једино је било важно шта ће да играју, јер новац, ни у тим филмовима који су остали занавек, никада није био велики. Бата је говорио: ‘Не можете толико добро да ме платите колико бих ја бесплатно играо. Ако вам се и допадне то што урадим, платите нешто на крају'", сјећа се његова супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана